Fyra nya tesorter

Vintern har bitit sig fast i hela landet, så det är skönt att man kan värma sig med en kopp varmt te. Nyheter i butiken är tre svarta teer och ett ört-te som är rena hälsokuren.

Gurkmeja och Ingefära

Gurkmeja och Ingefära är ett ekologiskt ört-te som till 45 % består av hyvlad gurkmejarot. Smaken får kraft av ingefärabitar och sötma av anis. Det innehåller också bitar av kanel och kakaoskal.

Gurkmeja är en av naturens supermediciner. Den har använts länge i traditionell folkmedicin för att behandla inflammatoriska åkommor. Det är en kraftfull antioxidant som motverkar oxidation på celler och vävnader i kroppen. Något som minskar belastningen på våra kroppar och gör det möjligt för våra celler att förnyas.

Svarta teer till frukost

Många föredrar lite starkare svarta teer till frukost. Så här är tre nya sorter.

Ceylon FP St. James är ett klassiskt Ceylon Pekoe-te med kraftig och välbalanserad smak. Plantagen ligger i den välkända Malwatta-dalen i UVA på Sri Lanka.

Från samma distrikt hittar du också Ceylon BOP Aislaby. Det är ett kryddigt och aromatiskt te som utan tvekan är en av våra kraftigaste tesorter.

Till sist så har du Assam Golden, ett svart te med många guldfärgade toppar. De små grova brutna bladen ger en kryddig och maltig smak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s